Hráškové pyré s tvarohovým deepom

Najcennejšia na hrachu je jedinečná kombinácia horčíka a nukleových kyselín, navyše je veľmi bohatý na vlákninu. Má omladzujúce účinky, stimuluje rast buniek. Má anabolické účinky (stimuluje rast svalovej hmoty) pri športe a kondičnom tréningu. Vďaka zvyšovaniu hladiny bielkovín pôsobí vitalizujúco. A tvaroh určite patrí do jedálnička športovca. Energetická hodnota tvarohu je pomerne nízka a okrem vysokého podielu bielkovín obsahuje aj vitamíny a minerály. A ak tvaroh aj tepelne upravíte, nestratí takmer nič zo svojej nutričnej hodnoty.

Potrebujeme

Mrazený hrášok (alebo čerstvý, cca 350g), soľ, tvaroh, trocha mlieka.

Ako na to

Mrazený hrášok dáme variť do osolenej vody a varíme cca 15 minút. Po uvarení scedíme a vymixujeme s trochou mlieka. Tvaroh rozmiešame s trochou soli (môžeme dochutiť nadrobno nakrájanou cibuľou, sušeným cesnakom, bylinkami) a podávame.

Hráškové pyré s tvarohovým deepom