Brokolicová roláda

Urobme si brokolicu trošku inak, ako len si ju zapečieme s vajíčkom a postrúhaným syrom v jánskom skle. Brokolica by nemala chýbať v našom jedálničku, je dôležitým zdrojom horčíka, ktorý je v našom metabolizme nevyhnutný pre činnosť svalov, srdca, prenos nervových vzruchov a produkciu hormónov. A tvaroh je skvelý mliečny potravinársky výrobok, a to nielen pre profesionálnych športovcov. Poďme na to.

Potrebujeme

1 brokolicu, 2 vajíčka, soľ, tvaroh jemný, červená paprika, syr v črievku.

Ako na to

Brokolicu rozdelenú na menšie hlavičky dáme variť do vriacej vody a varíme cca 7 minút. Scedíme, necháme vychladnúť a rozmixujeme. Vajíčka si rozdelíme na bielky a žĺtky a z bielkov vyšľaháme sneh. K rozmixovanej brokolici pridáme žĺtky, osolíme a rozmixujeme, potom primiešame sneh. Hmotu natenko roztiahneme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do rúry na 180 stupňov. Pečieme cca 15 minút. Plnku si pripravíme z jemného tvarohu (200g) pridáme syr v črievku a nadrobno nakrájanú papriku, zmiešame všetko dokopy. Cesto po vychladnutí potrieme plnkou a zabalíme do rolády.

Brokolicová roláda

Brokolicová roláda

Dáme stuhnúť do chladničky. Takáto zdravšia roláda môže byť ako súčasť studenej misy na párty, keď chceme podávať niečo zdravšie. Ale kľudne si ju dajte aj na obed, dobre zasýti, telu dodá kopec vitamínov a pre športovcov dôležité mliečne bielkoviny.

Brokolicová roláda